EXCEL İLE ÖZETLE OSMANLI TARİHİ

EXCEL İLE ÖZETLE OSMANLI TARİHİ

osman

Bu dosyada;

– BİLGİ1 sayfasında, padişah adı seçildiğinde, bu sayfada, adı geçen padişahın resmi, devri, kaçıncı padişah olduğu, önceki padişahın kim olduğu, sonraki padişahın kim olduğu, babasının adı, annesinin adı, doğum tarihi, ölüm tarihi, yaşı, kaç yaşında padişah olduğu, saltanatının kaç yıl sürdüğü, oğlunun padişah olup olmadığı, valide sultanın kim olduğu, kaç eşinin olduğu ve eşlerinin kimler olduğu, erkek ve kız çocuklarının kaç kişi oldukları ve adları, dönemindeki sadrazamların kim olduklarını görmek mümkün bulunmaktadır.

– BİLGİ1 sayfasında, padişah adı seçildikten sonra BİLGİ2 sayfasında; adı seçilen padişahın dönemindeki iç ve dış gelişmeleri görülecektir.

– İSTATİSTİK sayfasında, YAŞ, ERK, EŞ ve  ÇOCUK seçeneklerinden birisi seçildiğinde bunlara ilişkin tüm padişahların sayısal bilgileri tablo halinde görünecektir.

Bilgi ve resimler Vikipedi, özgür ansiklopedi’den derlenmiştir.

Dosya:

EXCELDEOSMANLI

 

admin

Kamuda, yurt içi ve yurt dışı görevlerde 37 yıl çalışmamın ardından 2013 yılında emekli oldum. 1989 yılında hem bilgisayarla ve hem de Lotus123 tanıştım. İşlerimi yapmada pek çok programdan yararlandım. En son Microsoft Office ile devam ettim. Çalışma hayatımda, Microsft Office bana çok yardımcı Olmuştur. Özellikle Excel ile ve Acces ile veri tabanlarımın tutulmasından analizlerine kadar, Word ile yazışmalarımın yapılmasında, sunumlarım için ise Power Point etkin araçlar olmuştur. Excel, bana çalışmalarımda etkin, doğru ve hızlı sonuçlar elde etmemi sağlamıştır. Çalışma hayatımda bu durum, Bilgi İşlem Bölümünün bana sağlayamayacağı kadar kolaylıklar ve en önemlisi bana hazır olarak gelen programları test etme ve kullanabilirliklerinin ortaya çıkarılmasında oldukça yararları olmuştur. Yılların bana verdiği bu deneyimlerle ve değişik alanlarda üyesi olduğum sitelerden gelen sorulara verdiğim yanıtlarla oluşturduğum çalışmalarımı paylaşmaya çalışıyorum. Bu konuda hep fikrim sorulmuştur. Nasıl bir yol izlenmesini önerirsiniz gibi. Önerim şu; İşinizi iyi, doğru ve hızlı yapmak mı istiyorsunuz? O zaman bu tür ofis programlarını iyi kullanmaya bakınız. Kimse sizden programcı olmayı beklemiyor. Programcılar da kafanızdaki problemi ve işinizi tam olarak bilemeyeceklerinden size üretilen programlar; arzu ettiğiniz biçimde olmayabilirler. Yine programcılar programlarını yapsınlar. Ancak, programda bir hata veya arıza olduğunda hazırlıklı değilseniz., yarı yolda kalırsınız. O zaman ne yapacaksınız? Programcıları mı arayacaksınız.? Bunu yapan programcı da bu işe bakmıyor veya ayrılmış olabilir. Bu durumda kendinize güveneceksiniz. Çünkü sizin bir çalışmanız vardır. Bu amatörce de olsa sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Umarım bu sitede eklediğim dosya ve bilgiler, kullanıcılara ve ziyaretçilere yararlı olur. Saygılarımla... İdris SERDAR

You may also like...

Bir yanıt yazın