EXCEL’DE TABLONUN ÖNEMİ

EXCEL’DE TABLONUN ÖNEMİ

Bu çalışmamda, Excel’de bir tablonun düzenlenmesinin hem formül uygulaması ve hem de diğer uygulamalar açısından ne kadar önemli olduğu gösterilmeye çalışılmıştır.

Excel bir hesap tablosu uygulamasıdır. Bu nedenle bir tabloyu oluştururken, tablonun süsünden, püsünden önce Excel’lin hoşlandığı ve istediği şekilde düzenlenmesi gereklidir.

Excel’in istediği  tablo nasıl olmalıdır?

– Tablo, veri tabanı mantığında hazırlanmalı,
– Tablonun sütun başlıkları kalın (bold) olarak biçimlendirilmeli,
– Veriler arasında boş satır ve sütun bırakılmamalı ve hücre birleştirmelerinden kaçınılmalı,
– Verilerin sıralı olmasına dikkat edilmeli,
– Gereksiz ve fazla hücre biçimlendirmelerinden kaçınılmalı,
– Gün, Ay, yıl için başlıklarını gerçek tarih kullanarak elde edilmeli. Örneğin sütun başlığı Ocak olacaksa, 01.01.2017 olarak girip, biçimlendirmeyi “aaaa” olarak yapılmalı,
– Birçok hücrede yer alması gereken bilgilerin bir hücreye girilmemeli, bunları diğer hücrelere paylaştırarak girilmeli. (Örneğin, bir hücreye Mustafa Kemal Atatürk yazmak yerine her hücreye bunları ayrı ayrı yazmak daha uygundur. Çünkü ileride birleştirilmesi gerekiyorsa kolay bir formülle birleştirilmesi mümkünken tersini yapmak pek kolay olmamaktadır. )

şeklinde saymak mümkündür.

tab

Dosya:

Tablonun Önemi

 

 

 

 

admin

Kamuda, yurt içi ve yurt dışı görevlerde 37 yıl çalışmamın ardından 2013 yılında emekli oldum. 1989 yılında hem bilgisayarla ve hem de Lotus123 tanıştım. İşlerimi yapmada pek çok programdan yararlandım. En son Microsoft Office ile devam ettim. Çalışma hayatımda, Microsft Office bana çok yardımcı Olmuştur. Özellikle Excel ile ve Acces ile veri tabanlarımın tutulmasından analizlerine kadar, Word ile yazışmalarımın yapılmasında, sunumlarım için ise Power Point etkin araçlar olmuştur. Excel, bana çalışmalarımda etkin, doğru ve hızlı sonuçlar elde etmemi sağlamıştır. Çalışma hayatımda bu durum, Bilgi İşlem Bölümünün bana sağlayamayacağı kadar kolaylıklar ve en önemlisi bana hazır olarak gelen programları test etme ve kullanabilirliklerinin ortaya çıkarılmasında oldukça yararları olmuştur. Yılların bana verdiği bu deneyimlerle ve değişik alanlarda üyesi olduğum sitelerden gelen sorulara verdiğim yanıtlarla oluşturduğum çalışmalarımı paylaşmaya çalışıyorum. Bu konuda hep fikrim sorulmuştur. Nasıl bir yol izlenmesini önerirsiniz gibi. Önerim şu; İşinizi iyi, doğru ve hızlı yapmak mı istiyorsunuz? O zaman bu tür ofis programlarını iyi kullanmaya bakınız. Kimse sizden programcı olmayı beklemiyor. Programcılar da kafanızdaki problemi ve işinizi tam olarak bilemeyeceklerinden size üretilen programlar; arzu ettiğiniz biçimde olmayabilirler. Yine programcılar programlarını yapsınlar. Ancak, programda bir hata veya arıza olduğunda hazırlıklı değilseniz., yarı yolda kalırsınız. O zaman ne yapacaksınız? Programcıları mı arayacaksınız.? Bunu yapan programcı da bu işe bakmıyor veya ayrılmış olabilir. Bu durumda kendinize güveneceksiniz. Çünkü sizin bir çalışmanız vardır. Bu amatörce de olsa sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Umarım bu sitede eklediğim dosya ve bilgiler, kullanıcılara ve ziyaretçilere yararlı olur. Saygılarımla... İdris SERDAR

You may also like...

Bir yanıt yazın