Sonuç Hataları
Sonuç Hataları
#DEĞER! – #VALUE!
#SAYI/0! – #NUM/0!
#AD? – #NAME?
#YOK – #N/A
#BAŞV! – #REF!
#SAYI! – #NUM!
#BOŞ! – #NULL!
Gibi hata mesajlarıdır. Hata sonucunu görmemek için bazı formüller kullanılabilmekle birlikte; bunlar önerilmez. Bu durumda öncelikle hatayı oluşturan nedeni bulup düzeltmek gerekir.
Ancak, formül sonucunun hatalı olacağı baştan bilinmekte işte o zaman hata sonucunu görmemek için bu formülleri kullanmak gerekebilir.
Sonuç hataları, hatalı değerler verdiği gibi, istenmeyen sonuçlara da yol açarlar. Bu dosyada sonuç hatalarına neden olabilen hususlar ile giderilme yöntemleri üzerinde durulmuştur.
Hata sonucunu görmemek için IF=EĞER fonksiyonu ile birlikte aşağıdaki fonksiyonlardan yararlanılır.
- ERROR.TYPE – HATA.TİPİ : Excel’in hata değerlerinden birine karşılık gelen bir sayı veya hata yoksa #YOK hatasını verir.
- ISERR – EHATA: Değer #N/A / #YOK dışında bir hata değerine başvuruyorsaTRUE/DOĞRU, değilse FALSE/YANLIŞ sonucunu verir.
- ISERROR – EHATALIYSA: Değer herhangi bir hata değerine başvuruyorsa ( #N/A, #VALUE!, #REF!, #DIV/0!, #NUM!, #NAME?, or #NULL! – #YOK, #DEĞER!, #BAŞV!, #SAYI/0!, #SAYI!, #AD? ya da #BOŞ!).
- 4. IFERROR – EĞERHATA : Değer herhangi bir hata değerine başvuruyorsa ( #N/A, #VALUE!, #REF!, #DIV/0!, #NUM!, #NAME?, or #NULL! – #YOK, #DEĞER!, #BAŞV!, #SAYI/0!, #SAYI!, #AD? ya da #BOŞ!).
Formül sonucunda çıkan hatanın görünmemesi için formülde yazdırılacak değer yerine boş için :””, 0 yazdırmak için: 0 gibi istenilen değer veya ifade yazdırılabilir.
Dosya:
Son Yorumlar