Resimli Organizasyon Şeması

Resimli Organizasyon Şeması

AÇIKLAMA

Personel resimlerini C:\Resimler klasörü altında Gif olarak ve personel adını almış dosyalar halinde koyunuz. Hasan, Orhan, Mete,  Gül,  Emel,  Ayşe,  Murat,  Ahmet, Fatma,  Osman,  Sevgi, Arif, Arzu, Mine  gibi.

  1. Dosya yolu C:\Resimler AB1 hücresine konulmuştur.
  2. Resimlerin geleceği hücreye; =Resim($AB$1&”\”&L7&”.Gif”;75;50) formülü girilmiştir. Resimler Jpg veya diğer resim dosyaları şeklinde olabilir. Ancak, dosyaların uzantısı neyse formüldeki Gif’in yerine yazılması gerekir. Ayrıca, formude görülen 75, ve 50 sayıları resmin boy ve enini ayarlar. Bu sayılar kodun opsiyonel olarak verilmiş sayılarla aynı olmalıdır.
  3. Resimlerin hücreye gelmesini sağlayan KTF’nin kodları aşağıdaki gibidir.

Function Resim(ByVal resad As String, Optional ByVal gen As Single = 75, _

                                                        Optional ByVal yuk As Single = 50)

     

    Dim hcr      As Range

    Dim res      As Object

       Set hcr = Application.Caller

       For Each res In hcr.Parent.Pictures

        If res.TopLeftCell.Address = hcr.Address Then

            res.Delete

            Exit For

        End If

    Next

        Set res = hcr.Parent.Pictures.Insert(resad)

    With res

        .Left = hcr.Left + 1

        .Top = hcr.Top + 1

        .Width = gen

        .Height = yuk

    End With

   

End Function

  1. Adlar için Düşeyara formülü kullanılmıştır.

org

 

Dosya:

Org2

 

 

admin

Kamuda, yurt içi ve yurt dışı görevlerde 37 yıl çalışmamın ardından 2013 yılında emekli oldum. 1989 yılında hem bilgisayarla ve hem de Lotus123 tanıştım. İşlerimi yapmada pek çok programdan yararlandım. En son Microsoft Office ile devam ettim. Çalışma hayatımda, Microsft Office bana çok yardımcı Olmuştur. Özellikle Excel ile ve Acces ile veri tabanlarımın tutulmasından analizlerine kadar, Word ile yazışmalarımın yapılmasında, sunumlarım için ise Power Point etkin araçlar olmuştur. Excel, bana çalışmalarımda etkin, doğru ve hızlı sonuçlar elde etmemi sağlamıştır. Çalışma hayatımda bu durum, Bilgi İşlem Bölümünün bana sağlayamayacağı kadar kolaylıklar ve en önemlisi bana hazır olarak gelen programları test etme ve kullanabilirliklerinin ortaya çıkarılmasında oldukça yararları olmuştur. Yılların bana verdiği bu deneyimlerle ve değişik alanlarda üyesi olduğum sitelerden gelen sorulara verdiğim yanıtlarla oluşturduğum çalışmalarımı paylaşmaya çalışıyorum. Bu konuda hep fikrim sorulmuştur. Nasıl bir yol izlenmesini önerirsiniz gibi. Önerim şu; İşinizi iyi, doğru ve hızlı yapmak mı istiyorsunuz? O zaman bu tür ofis programlarını iyi kullanmaya bakınız. Kimse sizden programcı olmayı beklemiyor. Programcılar da kafanızdaki problemi ve işinizi tam olarak bilemeyeceklerinden size üretilen programlar; arzu ettiğiniz biçimde olmayabilirler. Yine programcılar programlarını yapsınlar. Ancak, programda bir hata veya arıza olduğunda hazırlıklı değilseniz., yarı yolda kalırsınız. O zaman ne yapacaksınız? Programcıları mı arayacaksınız.? Bunu yapan programcı da bu işe bakmıyor veya ayrılmış olabilir. Bu durumda kendinize güveneceksiniz. Çünkü sizin bir çalışmanız vardır. Bu amatörce de olsa sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Umarım bu sitede eklediğim dosya ve bilgiler, kullanıcılara ve ziyaretçilere yararlı olur. Saygılarımla... İdris SERDAR

You may also like...

Bir yanıt yazın