VBE (Visiual Basic Editor) PENCERELERİNİN VARSAYILAN KONUMLARINA GERİ GETİRİLMESİ

VBE (Visiual Basic Editor) PENCERELERİNİN VARSAYILAN KONUMLARINA GERİ GETİRİLMESİ

Bir kaç kez başıma gelmiştir. Mouse-Farenin tutukluk yapma azizliğine uğrayarak VBE pencerelerinin konumları bozulmuştur. Bunları eski haline getirmek için yapılan, küçültme, büyütme, taşıma, sürükleme, docking falan hepsinde başarısız oldum.

Pek çok deneme, yanılma ve hafızamı zorlayarak çözümü buluyorum. Bu da oldukça gereksiz yere zamanımı alan tatsız bir olaydır. Bu nedenle bunu yazılı hale getirmeye karar verdim. En azından bundan sonra zaman kaybetmeden böyle bir problemi rahatlıkla çözme olanağım bulunsun diye. Belki diğer kullanıcılar da bundan yararlanır.

Bildiğim kadarı ile Kayıt Defterindeki bazı ayarlarla oynayarak konumlarını geri yüklemek mümkündür. Ancak riskli bir iştir. Önermiyorum.

Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni yanlış kullanmak, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilecek ciddi sorunlara neden olabilir. Bunu sizin sorumluluğunuza bırakarak, aşağıdaki adımları dikkatlice izlemenizi öneririm.

  1. Excel’i kapatın. (Diğer ofis programları açıksa onları da kapatın.)
  2. Windowsun Komutunda RegEdit’i çalıştırın.
  3. Windows 2000 ve öncesi sürümler için:

HKEY_USERS gidin. \ Default Software \ Microsoft \ VBA \ Office\ 6.0\Common

Windows 2000 ve sonrası sürümler için:

HKEY_CURRENT_USER gidin. / Software / Microsoft / VBA / 6.0 / Common

Buradaki 6.0, 7.0 veya 7.1 de olabilir.

Burada göreceğiniz mavi renkli Doc’ı, örneğin Dok olarak yeniden adlandırın. İhtiyatlı davranma. Veya bunu silin. Çünkü Excel’i açtığınızda bu yeniden oluşacaktır.

4.RegEdit’i kapatın.

5.Excel’i ve VBE’yi açtığınızda, VBE pencerelerinin varsayılan konumlarında olduklarını göreceksiniz.

 

 

admin

Kamuda, yurt içi ve yurt dışı görevlerde 37 yıl çalışmamın ardından 2013 yılında emekli oldum. 1989 yılında hem bilgisayarla ve hem de Lotus123 tanıştım. İşlerimi yapmada pek çok programdan yararlandım. En son Microsoft Office ile devam ettim. Çalışma hayatımda, Microsft Office bana çok yardımcı Olmuştur. Özellikle Excel ile ve Acces ile veri tabanlarımın tutulmasından analizlerine kadar, Word ile yazışmalarımın yapılmasında, sunumlarım için ise Power Point etkin araçlar olmuştur. Excel, bana çalışmalarımda etkin, doğru ve hızlı sonuçlar elde etmemi sağlamıştır. Çalışma hayatımda bu durum, Bilgi İşlem Bölümünün bana sağlayamayacağı kadar kolaylıklar ve en önemlisi bana hazır olarak gelen programları test etme ve kullanabilirliklerinin ortaya çıkarılmasında oldukça yararları olmuştur. Yılların bana verdiği bu deneyimlerle ve değişik alanlarda üyesi olduğum sitelerden gelen sorulara verdiğim yanıtlarla oluşturduğum çalışmalarımı paylaşmaya çalışıyorum. Bu konuda hep fikrim sorulmuştur. Nasıl bir yol izlenmesini önerirsiniz gibi. Önerim şu; İşinizi iyi, doğru ve hızlı yapmak mı istiyorsunuz? O zaman bu tür ofis programlarını iyi kullanmaya bakınız. Kimse sizden programcı olmayı beklemiyor. Programcılar da kafanızdaki problemi ve işinizi tam olarak bilemeyeceklerinden size üretilen programlar; arzu ettiğiniz biçimde olmayabilirler. Yine programcılar programlarını yapsınlar. Ancak, programda bir hata veya arıza olduğunda hazırlıklı değilseniz., yarı yolda kalırsınız. O zaman ne yapacaksınız? Programcıları mı arayacaksınız.? Bunu yapan programcı da bu işe bakmıyor veya ayrılmış olabilir. Bu durumda kendinize güveneceksiniz. Çünkü sizin bir çalışmanız vardır. Bu amatörce de olsa sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Umarım bu sitede eklediğim dosya ve bilgiler, kullanıcılara ve ziyaretçilere yararlı olur. Saygılarımla... İdris SERDAR

You may also like...

Bir yanıt yazın